Vele jaren geleden heb ik van een vriendin het boekje:
In balans met Schüsslerzouten geleend en in één adem uitgelezen.
Aan de hand daarvan ben ikzelf de celzouten gaan gebruiken.

In 2018 vertelde een kennis dat ze de 1e module ging volgen van de opleiding tot celzout therapeut. Ik heb volmondig ja gezegd tegen de uitnodiging om samen die opleiding te starten. Ook de 2e module hebben we samen gevolgd. Dit maakt dat ik de kennis heb van de 12 basis zouten volgens het systeem van Dr. Schussler.

Celzout therapie is een eenvoudig thuis toepasbare therapie die hetDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is images.jpg
zelf herstellend vermogen ondersteunt. Dit kan door het innemen van een of meerdere celzouten volgens de theorie van Dr. Schussler.
Die theorie is gericht op het herstel van de balans in de minerale werk- en functiestoffen in en om alle cellen in je lichaam.

Als we een goede samenstelling bepaald hebben, voor de klacht die je aan wil pakken, kun je thuis aan de slag om de balans te herstellen door dagelijks een aantal celzouten te laten smelten in je mond of via oplossing in water tot je te nemen.
Doordat de celzouten fijn stoffelijk zijn, worden ze via de slijmvliezen direct opgenomen in het bloed en daardoor zijn ze snel in en om de cellen waar ze hun werk kunnen doen. Daardoor zijn de eerste resultaten meestal al binnen enkele weken te merken en te zien.

De klacht die je aan wil pakken, kan variëren tussen lichamelijke ongemakken of kwaaltjes en gedragingen die je graag zou willen veranderen zoals perfectionisme/ altijd harmonie bewaren en nog veel meer.

Ook kunnen ze tegelijk met andere behandelingen en medicatie genomen worden. Dit kan omdat de zouten
(die niet zout smaken) bestaan uit lichaamseigen minerale stoffen.
Mineralen zijn de bouwstoffen voor alle cellen in ons lichaam. Dat wat je dagelijks gebruikt moet bijgevuld worden. Natuurlijk kan dat door ons eten maar we krijgen vaak niet meer genoeg voedingsstoffen binnen. De aarde is mineraal arm, we leven stress vol, hebben te maken met veel straling van bijv. mobiele telefoons en dan zijn er ook nog de erfelijke factoren. Dit alles maakt dat er een disbalans kan ontstaan in en om je cellen. Om die aan te vullen, kun je celzouten gebruiken.

Gewone voedingssupplementen worden opgenomen (als je geluk hebt en de situatie om de cellen goed is) via de maag en het darmstelsel. Het voordeel van deze celzouten is snelle opname, via slijmvliezen in de mond, in het bloed.