Reiki is een vorm van energie geven die door Mikao Usuï, een Japanse monnik, is ontwikkeld.
Het woord Reiki bestaat uit twee stukken, namelijk: Rei = universele en Ki = energie.

In 2018 ben ik afgestudeerd als Master in het Reiki Tera-Mai systeem. Dit systeem is door Kathleen Milner verder ontwikkeld naar aanleiding van de inzichten van Mikao Usuï. Ze heeft oude inwijdingen en symbolen weer toegevoegd aan haar systeem, en worden tot op de dag van vandaag zo doorgegeven.

Tijdens een behandeling geef ik energie door via handoplegging (boven op kleding). Ik vertrouw volledig op mijn intuïtie, waardoor iedere behandeling anders is, maar wel het beste bij je past op dat moment.
Indien nodig zet ik mijn andere disciplines in, om een zo volledig mogelijk resultaat te krijgen.

Door middel van handoplegging en bewustwording ontdekken we waar de stroming van je energie stagneert en zorgen we dat de blokkade verholpen wordt. Na een behandeling voel je jezelf weer meer in balans en ontspannen.

Inwijdingen:
Mocht je zelf de kracht van Reiki geven willen ervaren, dan kan ik je inwijden.
Er zijn 3 inwijdingen in het Tera Mai systeem:

  • Reiki I is vooral voor jezelf; om jezelf meer bewust te maken en te ondersteunen in je kracht te kunnen blijven.
    Je trilling wordt verhoogd.
  • Reiki II geeft je de kracht om ook anderen te kunnen helen en op afstand mensen te helpen door energie te sturen.
  • Reiki III is de master opleiding. Daarmee verkrijg je alle benodigde informatie om ook andere mensen in te wijden in de kunst van Reiki.

Eigenlijk is Reiki een soort van schoorsteen vegen.
Iedereen heeft er een en staat daarmee in verbinding met de Bron. Na de 1e inwijding word de schoorsteen een beetje geveegd, waardoor je trilling verhoogd en je beter in verbinding komt met de Bron en dus met je eigen intuïtie. Bij de 2e inwijding wordt de schoorsteen nogmaals geveegd en voel je nog meer verbinding met de Bron en je echte zelf. Bij de 3e inwijding (master) verwijderen we alle roet aanslag uit de schoorsteen!