Shiatsu is een Japanse/ Chinese massage vorm die over de kleding heen gegeven wordt.

Het woord shiatsu bestaat uit 2 stukken, namelijk: Shi = vinger en atsu = druk.

Het kan dienen als een heerlijke ontspanningsmassage.
Ook kunnen we gericht kijken waar een bepaalde klacht of disbalans is, en wat ervoor nodig is om de energie die zorgt voor de klacht, weer te laten stromen.

Shiatsu massage brengt het lichaam in balans door het stimuleren van drukpunten op de energiestromen, de zogenoemde meridianen die verbonden zijn met organen of lichaamsfuncties, en het verwijderen van aanwezige blokkades. Je zelf genezende kracht wordt aangesproken en helpt je te ontspannen en/of verlicht de pijn.

Om te ontdekken waar bij jou de disbalans zit, zal ik een gezichtsdiagnose in combinatie met een buikdiagnose uitvoeren. Daarna stel ik je wat vragen en brengen we de situatie in kaart. Aansluitend zal ik je een massage geven die op dat moment bij je past.

Omdat shiatsu een natuurgeneeswijze is en uitgaat van een volledige balans in het lichaam,
zijn alle klachten te behandelen.

Het grote verschil tussen shiatsu en andere massage vormen, is dat shiatsu werkt vanuit het ‘lean on’ principe. Dat betekent dat ik met mijn gewicht inhang op een bepaald punt door daar mijn duim of hand te zetten. Er komt dus geen spierspanning bij kijken en dat maakt dat mijn energie blijft stromen en die stroming ook zorgt voor ontspanning bij jou als ontvanger.
Vanuit ontspanning, de spanning in blokkades wegnemen!
Bijvoorbeeld bij spierklachten, rugklachten, maag-darmklachten, hooikoorts, migraine.